HIT COUNTER

vineri, ianuarie 16, 2009

AglomeratieAglomeratia urbana, regasita in mai toate orasele medievale ale Europei, este un semn de bunastare si istorie glorioasa. Nu vreau sa intru in detalii de istorie a Bohemiei sau a cetatii Praga - internetul, in ultima instanta, ofera tone de informatii doritorilor - insa orase mustind de arhitectura, arta si bun gust (toate acestea intr-un cadru aglomerat dar bine organizat, gandit si intretinut) poti vedea aproape la orice pas, odata iesit de pe plaiurile "mioritice".
Marele "sut in fund" l-am luat insa in Bratislava pe care in "naivitatea" si ignoranta mea o credeam-"speram" mai aproape, daca nu poate chiar inferioara Bucurestiului ... aiurea, orasul e cat se poate de curat, cochet si bine sistematizat.
Si , amintindu-ne de vechea zicala "un sut in fund e un pas inainte" si de nenumaratele suturi de acest gen pe care ni le-am luat cu totii, cred ca ne putem bucura acum de o pozitionare in fruntea "listei" cat si de un posterior aplatizat si inrosit precum acoperisurile pragheze...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu